ניקוי כבד אביבי – מה עושים ואיך
- korenshay
- 2 באפר׳ 2017
- זמן קריאה 3 דקות
בכתבה הקודמת דנו ביתרונות הניקוי ובסיבות לעשייתו. בכתבה החודש נלמד מתי לא עושים ניקוי כבד, איך מכינים את הגוף לניקוי ואת השיטות השונות שבהן ניתן לנקוט על מנת לנקות.
אני מזכיר את ההמלצה שלי שלא לבצע ניקוי כבד לבד בפעם הראשונה. יכולות להיות תופעות לוואי שלא מוכרות לכם ויתכן ומדובר באזהרות מהגוף.
אז מתי לא נעשה את הניקוי:
במקרה של עצירות קשה.
מייד לאחר מחלה קשה.
במצב של אנמיה קשה.
במקרה של עייפות קיצונית.
במידה ואין מי שידריך אותנו.
במידה ואנחנו נדרשים לעבודה גופנית מאמצת.
במידה והמטופל צורך סמים או אלכוהול במהלך הניקוי.
במקרה של בלוטת תריס לא מאוזנת.
במידה ולוקחים תרופות באופן קבוע.
חשוב להכין את הגוף לפני הניקוי. במידה וישנה עצירות או קושי במתן צואה חשוב לפתור את הבעיה לפני הניקוי על מנת שלא יאגרו רעלים בגוף עקב פינוי בעייתי. חשוב לאכול מזון בריא במשך השבוע שקודם לניקוי. במידה ולא מבצעים פעילות גופנית יש להתחיל לעשות פעילות אירובית, להפסיק צריכת אלכוהול או סמים, כול זאת במטרה לתת לגוף סימן שאנו עושים שינוי ולשפר את זרימת הדם.

אפשר לעשות את הניקוי בשלוש דרכים:
ניקוי בעזרת צמחים.
ניקוי תזונתי אגרסיבי.
ניקוי תזונתי עדין.
ניקוי בעזרת צמחים אורך כשלושה חודשים והוא נחשב לאפקטיבי מאוד,יתרונו נובע מכך שהמטופל לא עושה שינוי מאוד גדול באורח החיים שלו. במהלך הניקוי נדרש המטופל להמעיט ככול האפשר בצריכת מזונות מטוגנים,מזונות משומרים ומזונות תעשייתיים העשירים בחומרי טעם וריח. הוא נדרש להרבות בפעילות גופנית, בשתיית מים ובקרצוף העור במקלחת בעזרת ליפה.

הצמחים הקלאסיים לניקוי כבד הם:
זרעי גדילן מצוי- מנקה את הכבד בצורה עדינה ומגן עליו מפני הרעלים שמשתחררים.
שורש שן ארי- מנקה את הכבד בצורה ועוזר בהפקת נוזל המרה (אליו מתרכזים הרעלים מהניקוי).
עלי ארטישוק- מנקה את הכבד בצורה עדינה ומגן עליו מהרעלים.
כורכום- מנקה כבד בצורה חזקה.
כלורופיל- מנקה את הכבד והדם ועוזר במצבי אנמיה.

ניתן לצרוך את הצמחים הללו בצורה של תה (מכינים תערובת וחולטים שלושה ספלי תה ביום על קיבה ריקה, ביחס של כף צמחים לכוס), ניתן לצרוך אותם כפורמולה מוכנה שמגיעה בצורת נוזל או בכמוסות. ישנם מספר פורמולות כאלה שהן מומלצות כמו:
LIVER UP של חברת נטע.
KLINTOX של חברת נוטרילייף.
DETOX של חברת סולגר.
MEDITOX של חברת סופר מדיק.
כלורופיל נוזלי של חברת גרמזה.
ניקוי בעזרת תזונה ניתן לנקות את הכבד בעזרת תזונה בלבד.
הניקוי העדין אורך בין שלושה חודשים לחצי שנה וגם הוא אפקטיבי והיתרון שלו הוא בכך שהוא הדרגתי ומחנך לאורח חיים נכון יותר. במהלך הניקוי יידרש המטופל להפסיק למשך שבועיים צריכה של מוצרים מהחי (בשר,עוף,דגים,ביצים ומוצרי חלב), מזונות מטוגנים, מתועשים ומשומרים. עליו לדבוק בתזונה צמחונית אדוקה ככול האפשר ולהרבות בצריכת נבטים/נבטוטים ועלים ירוקים. עליו לעשות פעילות גופנית מתונה ולקרצף את עורו עם ליפה. לאחר שעברו שבועיים הוא יוכל להחזיר לתזונה את הביציים ומוצרי החלב, לאחר חודש את הדגים והעוף ולאחר עוד חודש את הבשר. כמובן שהוא יקבל תפריט שיותאם אישית עבורו על ידי המטפל שלו.
אפשרות תזונתית אחרת היא הניקוי האגרסיבי. מדובר על תהליך שאורך כשבוע עד שבועיים שבמהלכו אנו נפחית מהתזונה בכול יום סוג של מזון עד לרמה שיהיה מותר לנו לאכול רק משהו ספציפי.
ביום הראשון נוריד לחלוטין סוכרים, מתוקים וקפה.
ביום השני נוריד לחלוטין מוצרים מהחי (בשר, עוף, דגים, ביציים ומוצרי חלב).
ביום השלישי נוריד לחלוטין קטניות ופירות.
ביום הרביעי נוריד לחלוטין ירקות ודגנים.
מה שיישאר לנו לאכול זה אורז לבן (אפשר לתבל עם מעט כורכום ומלח) ושעועית מאש מונבטת/עדשים מונבטים. מותר לאכול מהם כמה שרוצים. מותר לשתות רק מים (ישנם מיקרים שבהם יתווספו שתי כוסות מיץ גזר או מיץ סלרי חי). בשלב הזה של הניקוי רצוי להמעיט בפעילות גופנית או לעשות מעט פעילות גופנית מתונה. מאוד מומלץ לשפשף את העור פעמיים ביום עם ליפה. שימו לב רוב האנשים חלשים ונוטים לסבול מקור בשלב הזה.
בשלב הזה נשארים בין שלושה לחמישה ימים ולאחר מכן חוזרים לתזונה בריאה יותר שהותאמה על ידי המטפל.

החזרה גם היא הדרגתית אבל בסדר הפוך, כלומר ביום הראשון מחזרים את הירקות והדגנים, ביום השני את הפירות והקטניות וכו'.
כפי שהזכרתי בכתבה הקודמת עלולים להיות לתהליך תופעות לוואי לא נעימות ולכן חשוב לידע את הסובבים אתכם על קיום התהליך וכן להיעזר בבעל מקצוע בעל ניסיון.
מומלץ ללוות את הטיפול בעיסויים להזרמת הדם, פעילות גופנית וקרצוף העור על ידי ליפה. הדברים הללו עוזרים להגביר את זרימת הדם ועוזרים לעור להיפטר גם הוא מרעלים.
בברכת אביב נעים ונקי
שי קורן
נטורופת
Comments